Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Kabaczek na zimę

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- kabaczek

Zalewa:
- litr wody
- 1/2 kg cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- litr wody
- 3 łyżeczki kwasku cytrynowego

Kabaczek na zimę - sposób wykonania:

Kabaczek obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plastry. Przyrządzamy zalewę z podanych powyżej składników. Zalewamy w słoikach kabaczek, tak aby zalewa go zakryła.
Odstawiamy na 12 godzin, po czym gotujemy słoiki z kabaczkiem przez 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 21-07-10 | Czytano: 13665 razy | komentarzy [0]
Kabaczek na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Kabaczek na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kabaczek na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje