Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Kabaczek na zimę
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- kabaczek
Zalewa:
- litr wody
- 1/2 kg cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- litr wody
- 3 łyżeczki kwasku cytrynowego
Kabaczek na zimę - sposób wykonania:
Kabaczek obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plastry. Przyrządzamy zalewę z podanych powyżej składników. Zalewamy w słoikach kabaczek, tak aby zalewa go zakryła.
Odstawiamy na 12 godzin, po czym gotujemy słoiki z kabaczkiem przez 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 21-07-10 | Czytano: 14918 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kabaczek na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują