Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kaczka faszerowana
Składniki:
Kuchnia węgierska
1 młoda kaczka
1 łyżka posiekanej cebuli
2 bułki
1 łyżeczka pieprzu
mleko
1 łyżeczka majeranku
2 jaja
sól
40 g gęsiego smalcu
1 pęczek zielonej pietruszki
Kaczka faszerowana - sposób wykonania:
Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 10155 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kaczka faszerowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują