Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Kajzerki zapiekane z pieczarkami
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 kajzerki
40 dag pieczarek
pół cebuli
8 plastrów sera żółtego
sól, pieprz
łyżeczka oleju
keczup, opcjonalnie majonez
Kajzerki zapiekane z pieczarkami - sposób wykonania:
Z kajzerek odcinamy wierzch tzw. czapeczki i odkładamy, wydrążamy miąższ.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, smażymy na łyżeczce oleju, gdy się zeszkli dodajemy starkowane wcześniej pieczarki. Całość dusimy do odparowania wody, na koniec solimy i pieprzymy.
Na dnie każdej kajzerki układamy po plasterku sera, nakładamy farsz pieczarkowy i przykrywamy plasterki sera. Nakładamy wierzch /czapeczkę/ odciętą z kajzerki i zapiekamy 20 minut w 190 stopniach C. Gdy wierzch kajzerek zaczyna się leciutko rumienić bułeczki są gotowe. P upieczeniu z bułeczek zdejmujemy kapelusze, polewamy keczupem i majonezem.
Pyszny pomysł na kolację.
Prześlij przepis mewa80 | 14-02-13 | Czytano: 7271 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kajzerki zapiekane z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują