Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Kalafior w przecierze pomidorowym
Czas 60 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg kalafiorów
- 75 dkg pomidorów na przecier
Kalafior w przecierze pomidorowym - sposób wykonania:
Młode, jędrne kalafiory płuczemy i dzielimy na małe kawałeczki. Gotujemy przez około 3 minuty. Następnie układamy w słoikach i zalewamy przecierem pomidorowym. Pasteryzujemy przez 1 godzinę.
Kalafior w przecierze pomidorowym nadaje się do przyrządzenia zupy jarzynowej. Należy go dodawać do gotowej już zupy i tylko chwilę podgrzewać. Można także przygotować sałatkę z dodatkiem cebuli, oleju i przypraw.
Przepis na przecier pomidorowy Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 16-08-10 | Czytano: 6166 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kalafior w przecierze pomidorowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują