Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Kalafior w przecierze pomidorowym

Czas 60 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg kalafiorów
- 75 dkg pomidorów na przecier

Kalafior w przecierze pomidorowym - sposób wykonania:

Młode, jędrne kalafiory płuczemy i dzielimy na małe kawałeczki. Gotujemy przez około 3 minuty. Następnie układamy w słoikach i zalewamy przecierem pomidorowym. Pasteryzujemy przez 1 godzinę.

Kalafior w przecierze pomidorowym nadaje się do przyrządzenia zupy jarzynowej. Należy go dodawać do gotowej już zupy i tylko chwilę podgrzewać. Można także przygotować sałatkę z dodatkiem cebuli, oleju i przypraw.
Przepis na przecier pomidorowy
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 16-08-10 | Czytano: 5556 razy | komentarzy [0]
Kalafior w przecierze pomidorowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Kalafior w przecierze pomidorowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kalafior w przecierze pomidorowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje