Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Kapusta kiszona na lato

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

główka kapusty
1,3 szklanki cukru
pół szklanki oleju
łyżka soli
pół szklanki octu winnego

Kapusta kiszona na lato - sposób wykonania:

Przepis na kapustę kiszoną którą możemy zajadać się latem, należy pamiętać aby przygotować ją na około 4 godziny przed spożyciem.
Kapustę drobno szatkujemy, składniki zalewy mieszamy ze sobą do rozpuszczenia wszystkich składników. Kapustę wykładamy warstwami do naczynia i ubijamy tłuczkiem aż do puszczenia soku, następnie polewamy marynatą. Świetnie pasuje do drugiego dania.
Przed spożyciem możemy wzbogacić ją o dowolne składniki np. paprykę, kukurydzę konserwową, pora itp.


Prześlij przepis

mewa80 | 08-07-10 | Czytano: 9798 razy | komentarzy [0]
Kapusta kiszona na lato komentarz



Opinie i komentarze na temat Kapusta kiszona na lato kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kapusta kiszona na lato prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje