Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przepisy na pyszne sałatki Kapusta kiszona na lato
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
główka kapusty
1,3 szklanki cukru
pół szklanki oleju
łyżka soli
pół szklanki octu winnego
Kapusta kiszona na lato - sposób wykonania:
Przepis na kapustę kiszoną którą możemy zajadać się latem, należy pamiętać aby przygotować ją na około 4 godziny przed spożyciem.
Kapustę drobno szatkujemy, składniki zalewy mieszamy ze sobą do rozpuszczenia wszystkich składników. Kapustę wykładamy warstwami do naczynia i ubijamy tłuczkiem aż do puszczenia soku, następnie polewamy marynatą. Świetnie pasuje do drugiego dania.
Przed spożyciem możemy wzbogacić ją o dowolne składniki np. paprykę, kukurydzę konserwową, pora itp.
Prześlij przepis mewa80 | 08-07-10 | Czytano: 9677 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kapusta kiszona na lato prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują