Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Kapusta z grzybami
Czas 65 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg kiszonej kapusty
100 g suszonych grzybów
3 liście laurowe
1 łyżka ziela angielskiego
sól, cukier do smaku
Kapusta z grzybami - sposób wykonania:
Grzyby moczymy przez kilka godzin.
Kapustę siekamy, zalewamy wodą spod grzybów, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 40 minut, po czym dodajemy grzyby ( w tym momencie możemy dodać też odrobinę mąki zeszklonej na łyżce masła dla zagęszczenia).
Chwilkę wszystko dusimy, przyprawiamy do smaku.
Inspiracja na podstawie przepisu pani Ewy Wachowicz - rewelacja. Kapustę możemy jeść samą lub jako dodatek do każdej potrawy.
Jest to jedno z tradycyjnych 12stu potraw wigilijnych.
Prześlij przepis asieńka | 09-12-10 | Czytano: 15085 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kapusta z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują