Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Karkówka w miodzie
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 kotlety z karkówki o grubości 1 cm
4 ząbki czosnku
płynny miód
200 g keczupu
cytryna
Karkówka w miodzie - sposób wykonania:
Mięso skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i dokładnie nacieramy czosnkiem, zalewamy miodem i wstawiamy zawinięte w folię na kilka godzin do lodówki (nie solimy). Po upływie tego czasu kotlety wyjmujemy z folii i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.
Od czasu do czasu kotlety polewamy w trakcie pieczenia wytworzonym sosem. Następnie polewamy je keczupem i po wymieszaniu sosów wstawiamy na około 5 minut ponownie do piekarnika.
Danie doskonale pasuje do makaronu.
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 14596 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka w miodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują