Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Karkówka w miodzie

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 kotlety z karkówki o grubości 1 cm
4 ząbki czosnku
płynny miód
200 g keczupu
cytryna

Karkówka w miodzie - sposób wykonania:

Mięso skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i dokładnie nacieramy czosnkiem, zalewamy miodem i wstawiamy zawinięte w folię na kilka godzin do lodówki (nie solimy). Po upływie tego czasu kotlety wyjmujemy z folii i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.
Od czasu do czasu kotlety polewamy w trakcie pieczenia wytworzonym sosem. Następnie polewamy je keczupem i po wymieszaniu sosów wstawiamy na około 5 minut ponownie do piekarnika.
Danie doskonale pasuje do makaronu.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 14549 razy | komentarzy [0]
Karkówka w miodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Karkówka w miodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka w miodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje