Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Karkówka z kapustą i rodzynkami

Czas 95 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg karkówki (może być również łopatka, żeberka lub schab - choć wg schab jest troszkę za suchy)
1 kg kapusty kiszonej (jeśli jest mocno kwaśna należy ją przepłukać pod bieżącą wodą, na sicie)
10 dag rodzynek
10 dag śliwek
3/4 słoiczka przecieru pomidorowego Pudliszki
1 kostka rosołowa
sól, pieprz

Karkówka z kapustą i rodzynkami - sposób wykonania:

To danie należy do tych, o których się nie zapomina a smak pozostaje w pamięci :) a skoro pozostaje to się chce do niego wrócić. Naprawdę:)
Mięso kroimy w plastry, delikatnie przyprawiamy, po czym obsmażamy na silnym ogniu z obu stron. Kapustę kroimy na drobno, śliwki przekrajamy na pół.
W naczyniu do pieczenia układamy warstwami : kapustę z rodzynkami i śliwkami, i karkówkę (powinno nam wyjść 3 warstwy kapusty i 2 mięsa). Kostkę rosołowa rozpuszczamy w pół litra wody, dodajemy koncentrat, mieszamy. Tak przygotowaną zalewę wylewamy na kapustę z karkówką.
Pieczemy około 1 godziny i 20 minut. przed wyłączeniem najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie, jeśli nie, musimy je jeszcze podpiec.


Prześlij przepis

mewa80 | 17-11-10 | Czytano: 12646 razy | komentarzy [0]
Karkówka z kapustą i rodzynkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Karkówka z kapustą i rodzynkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka z kapustą i rodzynkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje