Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Karkówka z rusztu
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
karkówka
marynata:
pół litra czerwonego wina (wytrawne)
3 łyżki brandy
1 cebula
1 marchewka
liść laurowy
świeży tymianek
kilka ziaren jałowca
natka pietruszki
Karkówka z rusztu - sposób wykonania:
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, układamy w zamykanym naczyniu i zalewamy winem oraz brandy. Cebulę i obraną marchewkę kroimy w plastry, dodajemy do karkówki, dodajemy też pokruszone ziarna jałowca oraz liść laurowy, świeży tymianek i natkę pietruszki. Wkładamy do lodówki an całą noc, grillujemy z obu stron aż mięso będzie miękkie,
Prześlij przepis mewa80 | 28-04-12 | Czytano: 4934 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka z rusztu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują