Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Karp faszerowany grzybami

Czas 65 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
duża cebula
natka pietruszki
masło
przyprawy: sól i pieprz
cytryna

Karp faszerowany grzybami - sposób wykonania:

Karpia patroszymy, zostawiamy głowę lecz usuwamy skrzela i oczy, myjemy i osuszamy, posypujemy solą i pieprzem, władamy do lodówki i zostawiamy na kilak godzin.
Grzyby namaczamy na noc w zimnej wodzie, następnie w niej gotujemy je do miękkości, odcedzamy i siekamy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy chwilkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karpia napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod grzybów. pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu dzielimy na dzwonki i podajemy.




Prześlij przepis

mewa80 | 21-12-12 | Czytano: 6341 razy | komentarzy [0]
Karp faszerowany grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Karp faszerowany grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp faszerowany grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje