Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Karp faszerowany grzybami
Czas 65 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 50 zł
Składniki:
ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
duża cebula
natka pietruszki
masło
przyprawy: sól i pieprz
cytryna
Karp faszerowany grzybami - sposób wykonania:
Karpia patroszymy, zostawiamy głowę lecz usuwamy skrzela i oczy, myjemy i osuszamy, posypujemy solą i pieprzem, władamy do lodówki i zostawiamy na kilak godzin.
Grzyby namaczamy na noc w zimnej wodzie, następnie w niej gotujemy je do miękkości, odcedzamy i siekamy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy chwilkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karpia napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod grzybów. pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu dzielimy na dzwonki i podajemy.
Prześlij przepis mewa80 | 21-12-12 | Czytano: 6341 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp faszerowany grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują