Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Karp gotowany w piwie

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 karp (1,5 kg)
łyżka masła
2 cebule
2 pietruszki
2 marchewki
2 łyżeczki miodu
butelka piwa
sól, pieprz

Karp gotowany w piwie - sposób wykonania:

Karpia (sprawionego) myjemy, dzielimy na dzwonka, rybę solimy. Dno rondla wysmarować tłuszczem. Ułożyć dzwonki karpia, warzywa obrać, kroimy wrzucić do rondla. Miód rozpuścić w odrobinie cieplej wody, wlewamy do rondla z karpiem, dodać sól i pieprz, wlewamy też piwo.
Całość dusimy około 25 minut na dość wolnym ogniu. Kawałki karpia wyjmujemy i polewamy sosem powstałym w trakcie gotowania.


Prześlij przepis

asieńka | 22-12-10 | Czytano: 8012 razy | komentarzy [0]
Karp gotowany w piwie komentarz



Opinie i komentarze na temat Karp gotowany w piwie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp gotowany w piwie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje