Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Karp gotowany w piwie
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 karp (1,5 kg)
łyżka masła
2 cebule
2 pietruszki
2 marchewki
2 łyżeczki miodu
butelka piwa
sól, pieprz
Karp gotowany w piwie - sposób wykonania:
Karpia (sprawionego) myjemy, dzielimy na dzwonka, rybę solimy. Dno rondla wysmarować tłuszczem. Ułożyć dzwonki karpia, warzywa obrać, kroimy wrzucić do rondla. Miód rozpuścić w odrobinie cieplej wody, wlewamy do rondla z karpiem, dodać sól i pieprz, wlewamy też piwo.
Całość dusimy około 25 minut na dość wolnym ogniu. Kawałki karpia wyjmujemy i polewamy sosem powstałym w trakcie gotowania.
Prześlij przepis asieńka | 22-12-10 | Czytano: 8802 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp gotowany w piwie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują