Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Karp na sposób wschodni
Czas 55 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
karp wielkości około 1,5 kg
2 cebule
2 marchewki
15 dag rodzynek
10 dag piernika
sok z 1 cytryny
sól, 2 goździki
liść laurowy
Karp na sposób wschodni - sposób wykonania:
Warzywa obieramy, kroimy w plastry, zalewamy litrem wody, dodajemy przyprawy, sok z cytryny, rodzynki. Po 10 minutach do wywaru dodajemy dzwonki z karpia, oczyszczone i umyte pod bieżąca wodą. Gotujemy 20 minut.
Po tym czasie dodajemy zmielone pierniki, gotujemy 5 minut. Karpia wykładamy na półmisek, polewamy wytworzonym sosem.
Prześlij przepis mewa80 | 20-12-10 | Czytano: 7245 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp na sposób wschodni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują