Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Karp pieczony z chrzanem

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg karpia
- 2 duże cebula
- natka pietruszki
- 200 ml śmietany
- 25 g chrzanu
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz cytrynowy
- cukier

Karp pieczony z chrzanem - sposób wykonania:

Karpia należy rozmrozić i osuszyć. Nacieramy rybę pieprzem, drobno pokrojoną cebulą i natką. Zostawiamy by ryba nabrała aromatu. Oczyszczamy rybę z przypraw, kroimy na grube paski, obtaczamy w mące i wkładamy do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia polewamy śmietaną wymieszaną z chrzanem. Karpia przygotowujemy w dniu Wigilii.


Prześlij przepis

| 20-12-09 | Czytano: 12700 razy | komentarzy [0]
Karp pieczony z chrzanem komentarz



Opinie i komentarze na temat Karp pieczony z chrzanem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp pieczony z chrzanem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje