Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Karp pieczony z chrzanem
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg karpia
- 2 duże cebula
- natka pietruszki
- 200 ml śmietany
- 25 g chrzanu
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz cytrynowy
- cukier
Karp pieczony z chrzanem - sposób wykonania:
Karpia należy rozmrozić i osuszyć. Nacieramy rybę pieprzem, drobno pokrojoną cebulą i natką. Zostawiamy by ryba nabrała aromatu. Oczyszczamy rybę z przypraw, kroimy na grube paski, obtaczamy w mące i wkładamy do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia polewamy śmietaną wymieszaną z chrzanem. Karpia przygotowujemy w dniu Wigilii.
Prześlij przepis | 20-12-09 | Czytano: 12700 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp pieczony z chrzanem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują