Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Karp pieczony z miodem i migdałami

Czas 55 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

tuszka sprawionego karpia (około 1,5 kg)
10 dag całych, nieobranych migdałów
miód
zioła prowansalskie
sól, pieprz, olej
sok z cytryny

Karp pieczony z miodem i migdałami - sposób wykonania:

Karpia myjemy bardzo dokładnie,po czym nacieramy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, również wewnątrz, odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wkładamy karpia, obsypujemy go migdałami.
Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach C.
Po 20 minutach karpia smarujemy płynnym miodem i pieczemy kolejne 15 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 21-12-10 | Czytano: 11507 razy | komentarzy [0]
Karp pieczony z miodem i migdałami komentarz



Opinie i komentarze na temat Karp pieczony z miodem i migdałami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp pieczony z miodem i migdałami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje