Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Karp pieczony z miodem i migdałami
Czas 55 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
tuszka sprawionego karpia (około 1,5 kg)
10 dag całych, nieobranych migdałów
miód
zioła prowansalskie
sól, pieprz, olej
sok z cytryny
Karp pieczony z miodem i migdałami - sposób wykonania:
Karpia myjemy bardzo dokładnie,po czym nacieramy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, również wewnątrz, odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wkładamy karpia, obsypujemy go migdałami.
Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach C.
Po 20 minutach karpia smarujemy płynnym miodem i pieczemy kolejne 15 minut.
Prześlij przepis ~Gosc | 21-12-10 | Czytano: 11264 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp pieczony z miodem i migdałami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują