Strona główna >> Kuchnie Świata >> Pozostałe

Karp po żydowsku

Składniki:

1 duży Karp (ok. 1,5 kg)
goździki
cytryna
2 średnie cebule
50 g rodzynek sułtańskich
łyżeczka startej skórki z cytryny
1 szklanka jasnego piwa
masło
sól, świeżo mielony pieprz

Karp po żydowsku - sposób wykonania:

Pokrojonego w dzwonki karpia posypujemy pieprzem i zmiażdżonymi goździkami, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę siekamy i dusimy na maśle. Wlewamy piwo, wkładamy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 50 minut. Rodzynki parzymy w gorącej wodzie.
Rondel na ostatnie 10 minut odkrywamy i odparowujemy sos.
Wrzucamy rodzynki i starta skórkę cytryny. Rybę układamy na półmisku i polewamy sosem.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 22089 razy | komentarzy [0]
Karp po żydowsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Karp po żydowsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp po żydowsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje