Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Karp smażony na maśle

Czas 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

karp
bułka tarta
pol cytryny
masło
szczypta soli

Karp smażony na maśle - sposób wykonania:

Pomysł na karpia smażonego na maśle. Rybę osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie solimy i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowanego karpia smażymy na maśle z obu stron.
Następnie nagrzewamy piekarnik do 180 st. i przekładamy go z patelni na blaszkę. Karpia pieczemy 20 minut w piekarniku.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 16-12-13 | Czytano: 7436 razy | komentarzy [2]
Karp smażony na maśle komentarz



2 komentarzy

Autor
jerzy
2019-12-13 14:41

taki karp smakuje jak gotowana ryba karpia smażymy na dobrze rozgrzanym olaju przewracając kilkakritnie aby nie spalic koniedznie przed smażeniem moczyc dobe w mleku i dobe przelozonego plasterkami cebuli panierka bulka z maka

Autor
Agata
2019-12-14 10:53

Nie zgadzam się z Jerzym. Od kiedy pieczenie w piekarniku powoduje gotowanie potrawy? Jerzy słyszałeś o rakotwórczym działaniu smażonego oleju? Obsmażenie na maśle a potem piekarni to idealne połączenie dla smaku i zdrowia.

Linia tła strony

Dodaj komentarz