Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Karp w sosie cebulowym
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg karpia (dzwonki)
1 kg cebuli
woda
sól, pieprz
łyżeczka mieszanki przypraw (suszone warzywa, suszona cebula, kurkuma, pieprz, sól zmiksowane w blenderze)
pieczywo
Karp w sosie cebulowym - sposób wykonania:
Karpia myjemy, osuszamy, solimy i wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Cebulę obieramy, kroimy w talarki, gotujemy w niewielkiej ilości wody, dodajemy mieszankę przypraw i gotujemy aż będzie miękka.
Na gotująca się cebulę kładziemy kawałki karpia, gotujemy na małym ogniu, przewracając od czasu do czasu.
Gdy ryba się ugotuje wyjmujemy ją i kładziemy na półmisek, cebulę zaś doprawiamy i miksujemy blenderem. Otrzymanym gęstym sosem polewamy karpia. Potrawę schładzamy w lodówce, wyjmujemy na godzinę przed spożyciem aby nabrała temp pokojowej. Podajemy z pieczywem.
Prześlij przepis mewa80 | 17-12-11 | Czytano: 12495 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karp w sosie cebulowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują