Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Kisiel z żurawiny

Czas 25 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 15 dkg żurawiny
- 15 dkg cukru
- 3 szklanki wody
- 3 dkg mąki

Kisiel z żurawiny - sposób wykonania:

Żurawinę przebieramy, płuczemy pod bieżącą wodą. Po osączeniu przecieramy ją na tarce lub sicie. Powstałą miazgę zalewamy wrzącą wodą, zagotowujemy, odcedzamy i słodzimy.
W małej ilości wody rozprowadzamy mąkę i wlewamy do przecedzonego wywaru z żurawin. Zagotowujemy mieszając, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
Gorący kisiel podajemy do ostudzonych w zimnej wodzie salaterek.


Prześlij przepis

Kamiś | 02-08-10 | Czytano: 4099 razy | komentarzy [0]
Kisiel z żurawiny komentarz



Opinie i komentarze na temat Kisiel z żurawiny kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kisiel z żurawiny prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje