Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Klops z jajkiem

Czas 30 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500 g mielonej wołowiny
1 duża cebula
1 czerstwa kajzerka
1 jajko surowe
4 jajka ugotowane na twardo
1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
majeranek
sól, pieprz
2 łyżki masła

Klops z jajkiem - sposób wykonania:

Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę. Bułkę namaczamy w winie, następnie odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną cebulkę, mieszamy.
Mięso rozkładamy w prostokąt na stole, na środku kładziemy w rzędzie jajka z których należy odciąć czubeczki aby ścianki stykały się ze sobą.
Następnie mięsem oblepiamy jajka, tworząc klops.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, umieszczamy w nim klops, pieczemy około godziny w 180 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 21-04-11 | Czytano: 20912 razy | komentarzy [0]
Klops z jajkiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Klops z jajkiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Klops z jajkiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje