Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Klops z jajkiem
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
500 g mielonej wołowiny
1 duża cebula
1 czerstwa kajzerka
1 jajko surowe
4 jajka ugotowane na twardo
1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
majeranek
sól, pieprz
2 łyżki masła
Klops z jajkiem - sposób wykonania:
Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę. Bułkę namaczamy w winie, następnie odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną cebulkę, mieszamy.
Mięso rozkładamy w prostokąt na stole, na środku kładziemy w rzędzie jajka z których należy odciąć czubeczki aby ścianki stykały się ze sobą.
Następnie mięsem oblepiamy jajka, tworząc klops.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, umieszczamy w nim klops, pieczemy około godziny w 180 stopniach C.
Prześlij przepis mewa80 | 21-04-11 | Czytano: 20829 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Klops z jajkiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują