Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Kluski śląskie smażone
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg ziemniaków gotowanych
1 jajko
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki maki pszennej
olej do smażenia
sól do smaku
Kluski śląskie smażone - sposób wykonania:
Ugotowane ziemniaki dobrze zmiażdżyć lub przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, sól i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, panierujemy w mace. Kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy
na złoty kolor około 5 minut. Podajemy z sosem pieczarkowym.
Prześlij przepis Kamiś | 15-10-08 | Czytano: 35946 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kluski śląskie smażone prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują