Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Kluski śląskie smażone

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg ziemniaków gotowanych
1 jajko
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki maki pszennej
olej do smażenia
sól do smaku

Kluski śląskie smażone - sposób wykonania:

Ugotowane ziemniaki dobrze zmiażdżyć lub przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, sól i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, panierujemy w mace. Kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy
na złoty kolor około 5 minut. Podajemy z sosem pieczarkowym.


Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 15-10-08 | Czytano: 34322 razy | komentarzy [0]
Kluski śląskie smażone komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz