Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z gruszek

Składniki:

1 kg gruszek
10 dag cukru
sok z 1/2 cytryny
pół litra wody
kawałek laski wanilii

Kompot z gruszek - sposób wykonania:

Owoce umyć, obrać, pokroić odrzucając gniazda nasienne, z cukru wody oraz przypraw ugotować zalewę. Gruszki poukładać w słoikach, zalać zalewą, pasteryzować 15-20 minut w zależności od wielkości słoika.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 12178 razy | komentarzy [0]
Kompot z gruszek komentarz



Opinie i komentarze na temat Kompot z gruszek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot z gruszek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje