Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Kompot z suszonych owoców
Czas 45 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
garść suszonych jabłek
garść suszonych gruszek
garść suszonych śliwek
garść suszonych moreli
kilka goździków
cytryna
1 - 2 kawałki cynamonu
cukier do smaku
Kompot z suszonych owoców - sposób wykonania:
Owoce wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą, dodajemy cynamon i goździki odstawiamy an całą noc. Na drugi dzień wszystko gotujemy na wolnym ogniu przez godzinę. Na koniec słodzimy do smaku i odcedzamy, przelewamy do dzbanka, do którego wrzucamy kilka suszonych owoców i plasterki cytryny.
Smacznego :)
Prześlij przepis mewa80 | 21-12-12 | Czytano: 5620 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot z suszonych owoców prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują