Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z wiśni lub czereśni

Czas 30 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg owoców
25 dag cukru
pół litra wody

Kompot z wiśni lub czereśni - sposób wykonania:

Owoce przebrać, umyć, usunąć ogonki. Wydrylować a jeśli chcemy pozostawić pestki, należy owoce nakłuć aby nie pękały.
Z cukru i wody gotujemy zalewę, owoce układamy do słoików (3-4 sztuk, półlitrowych), zalewamy gorącą zalewą zostawiając 2 cm luzu od góry. Zamykamy zakrętką i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 33192 razy | komentarzy [0]
Kompot z wiśni lub czereśni komentarz



Opinie i komentarze na temat Kompot z wiśni lub czereśni kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot z wiśni lub czereśni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje