Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Kotlety mielone nadziewane grzybami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500 g mięsa mielonego (dowolne)
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
1 cebula
pieprz, sól
mąka krupczatka do obtoczenia

Farsz:
20 dag pieczarek lub grzybów leśnych
1 cebula
sól, pieprz
natka pietruszki

Kotlety mielone nadziewane grzybami - sposób wykonania:

Grzyby drobno kroimy, cebulkę również - w kostkę, cebulę szklimy na tłuszczu dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje, doprawiamy.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, oraz utartą na tarce cebulę i przyprawy. Mieszamy.
Mięso dzielimy na równe części, na przygotowane porcje nakładamy farsz, szczelnie obkładamy go mięsem. Kotlety wkładamy do lodówki na godzinę, następnie wyjmujemy, obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami i surówką.


Prześlij przepis

mewa80 | 19-09-10 | Czytano: 48839 razy | komentarzy [0]
Kotlety mielone nadziewane grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Kotlety mielone nadziewane grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety mielone nadziewane grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje