Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Kotlety mielone nadziewane grzybami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
500 g mięsa mielonego (dowolne)
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
1 cebula
pieprz, sól
mąka krupczatka do obtoczenia
Farsz:
20 dag pieczarek lub grzybów leśnych
1 cebula
sól, pieprz
natka pietruszki
Kotlety mielone nadziewane grzybami - sposób wykonania:
Grzyby drobno kroimy, cebulkę również - w kostkę, cebulę szklimy na tłuszczu dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje, doprawiamy.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, oraz utartą na tarce cebulę i przyprawy. Mieszamy.
Mięso dzielimy na równe części, na przygotowane porcje nakładamy farsz, szczelnie obkładamy go mięsem. Kotlety wkładamy do lodówki na godzinę, następnie wyjmujemy, obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Prześlij przepis mewa80 | 19-09-10 | Czytano: 48951 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety mielone nadziewane grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują