Strona główna >> Pozostałe >> Biwaki

Kotlety panierowane z konserwy

Czas 15 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 puszka konserwy wieprzowej np. gulasz angielski
1 jajko
pół szklanki mleka
2 czubate łyżki mąki pszennej
pieprz lub papryka ostra

Kotlety panierowane z konserwy - sposób wykonania:

Szybki przepis na kotlet schabowy, może być przydatny na wyjazdach.
Mąkę mieszamy z mlekiem i z pieprzem (papryką), wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Konserwę kroimy w dość grube plastry, obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotlet podajemy prosto z patelni gdy jest jeszcze gorący.


Prześlij przepis

~Gosc | 06-07-10 | Czytano: 37299 razy | komentarzy [3]
Kotlety panierowane z konserwy komentarz



Opinie i komentarze na temat Kotlety panierowane z konserwy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety panierowane z konserwy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
jajko
2011-05-23 20:13

A co z jajkiem? Mam je zjeść na surowo czy może wyrzucić?

Poza tym, to świetny przepis - spróbowałem i wyszło świetnie. Tylko zostało mi to jajko :(

Proszę o szybką odpowiedź

Autor
Tytul
2011-10-20 15:21

ale jak to dokładnie robimy maczamy w jajku i potem co ???

Autor
panierka
2011-10-20 16:51

panierkę robimy z mleka, mąki, jajka i przypraw, następnie maczamy w niej plastry konserwy i smażymy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje