Strona główna >>
Pozostałe >>
Biwaki Kotlety panierowane z konserwy
Czas 15 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 puszka konserwy wieprzowej np. gulasz angielski
1 jajko
pół szklanki mleka
2 czubate łyżki mąki pszennej
pieprz lub papryka ostra
Kotlety panierowane z konserwy - sposób wykonania:
Szybki przepis na kotlet schabowy, może być przydatny na wyjazdach.
Mąkę mieszamy z mlekiem i z pieprzem (papryką), wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Konserwę kroimy w dość grube plastry, obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotlet podajemy prosto z patelni gdy jest jeszcze gorący.
Prześlij przepis ~Gosc | 06-07-10 | Czytano: 37075 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety panierowane z konserwy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują