Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Kotlety rybne
Składniki:
1 kg mrożonych filetów rybnych
1 cytryna
2 łyżki bułki tartej
pół szklanki mleka
jajko
zielenina: pęczek szczypiorku i koperku
przyprawa do ryb, pieprz
olej do smażenia
Kotlety rybne - sposób wykonania:
Filety rozmrozić w mikrofali, zlać nadmiar wody, skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po wyjęciu rozgnieść rybę widelcem, bułke tartą (lub czerstwą kajzerkę) namoczyć w mleku, dodać do ryby.
Koperek i szczypiorek siekamy wraz z jajkiem dodajemy do masy rybnej, całość pieprzymy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Doskonałe do frytek lub pieczywa.
Prześlij przepis mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 14957 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety rybne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują