Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Kotlety rybne

Składniki:

1 kg mrożonych filetów rybnych
1 cytryna
2 łyżki bułki tartej
pół szklanki mleka
jajko
zielenina: pęczek szczypiorku i koperku
przyprawa do ryb, pieprz
olej do smażenia

Kotlety rybne - sposób wykonania:

Filety rozmrozić w mikrofali, zlać nadmiar wody, skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po wyjęciu rozgnieść rybę widelcem, bułke tartą (lub czerstwą kajzerkę) namoczyć w mleku, dodać do ryby.
Koperek i szczypiorek siekamy wraz z jajkiem dodajemy do masy rybnej, całość pieprzymy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Doskonałe do frytek lub pieczywa.


Prześlij przepis

mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 14190 razy | komentarzy [0]
Kotlety rybne komentarz



Opinie i komentarze na temat Kotlety rybne kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety rybne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje