Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Kotlety z kalafiora i szpinaku Dukana

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kalafior
20 dag mrożonego szpinaku
jajko
otręby pszenne zmielone
sól, pieprz
zioła prowansalskie
ząbek czosnku

Kotlety z kalafiora i szpinaku Dukana - sposób wykonania:

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak dusimy na patelni teflonowej (można podlać wodą), do szpinaku wyciskamy ząbek czosnku. Ugotowanego kalafiora rozgniatamy praską do ziemniaków, dodajemy szpinak jajko, całość doprawiamy do smaku. Masę zagęszczamy otrębami w celu uzyskania względnie zwartej masy.
Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej leciutko nasmarowanej tłuszczem (najlepiej pod przykryciem).
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 11-10-10 | Czytano: 15487 razy | komentarzy [0]
Kotlety z kalafiora i szpinaku Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Kotlety z kalafiora i szpinaku Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety z kalafiora i szpinaku Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje