Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Kotlety z ziemniaków i twarogu

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 kg ziemniaków
25 dag twarogu
2 jajka
sól, pieprz
cebula
3 łyżki bułki tartej

bułka do panierowania
jajko do panierowania

Kotlety z ziemniaków i twarogu - sposób wykonania:

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie (mogą być użyte również ziemniaki z dnia poprzedniego). Po ugotowaniu przepuszczamy je przez praskę lub mielimy wraz z twarogiem w maszynce. Do masy twarogowo-ziemniaczanej dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażona na oleju cebulkę oraz jajka i bułkę tartą. Solimy i pieprzymy. Z masy formujemy kotlety które panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor, z obu stron.
Fani pierogów ruskich będą zachwyceni :)
Wraz z cebulką możemy podsmażyć i dodać do kotletów pokrojony w kostkę boczek.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 14-10-10 | Czytano: 20786 razy | komentarzy [0]
Kotlety z ziemniaków i twarogu komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje