Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Kotlety ziemniaczane
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
60 dag ugotowanych ziemniaków (mogą być z dnia poprzedniego)
2 jajka
łyżeczka masła
bułka tarta
1 jajko (do panierowania)
sól, pieprz
3 łyżki żółtego sera
Kotlety ziemniaczane - sposób wykonania:
Bardzo szybki i oszczędny przepis na kotlety z ziemniaków, dobrze komponuje się z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Ziemniaki mielimy w maszynce lub przepuszczamy przez praskę dodajemy 2 jajka, łyżeczkę masła oraz starowany ser żółty, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, możemy dodać tez inne ulubione przyprawy (np.do ziemniaków) lub zioła.
Wyrabiamy gładka masę z której formujemy kotleciki. Każdy z nich obtaczamy najpierw w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor, podajemy na gorąco.
Prześlij przepis mewa80 | 11-10-10 | Czytano: 24987 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kotlety ziemniaczane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują