Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Krem z brokułów

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- duży brokuł
- cebula
- 2-3 średnie ziemniaki
- kostka rosołu warzywnego
- łyżeczka przyprawy typu jarzynka
- ząbek czosnku
- sól do smaku

Krem z brokułów - sposób wykonania:

Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy.

Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania głównego.


Poleć przepis znajomemu

Ania | 11-06-08 | Czytano: 13538 razy | komentarzy [1]
Krem z brokułów komentarz



1 komentarzy

Autor
:)
2011-09-10 19:51

Zrobiłam wyszło Pycha :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz