Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z pieczonych pomidorów

Czas 40 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg pomidorów /różne odmiany - kolory/
kwaśna i gęsta śmietana
- 1 duża cebula lub 4 szalotki
- 4 ząbki czosnku
- mała papryka chili
- kieliszek białego, wytrawnego wina
- 2 płaskie łyżki brązowego cukru
- oliwa
- garść świeżego tymianku oraz bazyli
- do dekoracji bazylia
- sól i pieprz

Krem z pieczonych pomidorów - sposób wykonania:

Pyszna zupa krem z pieczonych pomidorów z programu Ewa gotuje.
Pomidory wrzucamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, większe sztuki przekrajamy na pół, dodajemy też obrany ze skórki czosnek oraz przekrojone na pół cebulki a także pozbawioną pestek papryczkę chili. Całość zapiekamy w piekarniku przez 30 minut w temp. 200 C . Po zapieczeniu zawartość naczynia żaroodpornego wrzucamy do melaksera, dodajemy bazylię i tymianek, białe wino oraz sól, pieprz i cukier - do smaku. Miksujemy na gładki krem, podajemy z kleksem śmietany i listkami bazylii.


Prześlij przepis

~Gosc | 03-11-12 | Czytano: 4708 razy | komentarzy [0]
Krem z pieczonych pomidorów komentarz



Opinie i komentarze na temat Krem z pieczonych pomidorów kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Krem z pieczonych pomidorów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje