Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Krem z zielonego groszku
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
500 g zielonego groszku (konserwowy)
0,5 l bulionu
1 cebula
łyżka masła
sól, pieprz, szczypta imbiru
ząbek czosnku
szklanka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
Krem z zielonego groszku - sposób wykonania:
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, zalewamy bulionem dodajemy groszek, gotujemy i dodajemy sok z cytryny. Całość miksujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Czosnek wyciskamy i dodajemy do jogurtu, mieszamy. Zupę krem z zielonego groszku podajemy z kleksem jogurtu czosnkowego.
Prześlij przepis mewa80 | 14-04-12 | Czytano: 7306 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Krem z zielonego groszku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują