Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z zielonego groszku

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g zielonego groszku (konserwowy)
0,5 l bulionu
1 cebula
łyżka masła
sól, pieprz, szczypta imbiru
ząbek czosnku
szklanka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny

Krem z zielonego groszku - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, zalewamy bulionem dodajemy groszek, gotujemy i dodajemy sok z cytryny. Całość miksujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Czosnek wyciskamy i dodajemy do jogurtu, mieszamy. Zupę krem z zielonego groszku podajemy z kleksem jogurtu czosnkowego.


Prześlij przepis

mewa80 | 14-04-12 | Czytano: 6351 razy | komentarzy [0]
Krem z zielonego groszku komentarz



Opinie i komentarze na temat Krem z zielonego groszku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Krem z zielonego groszku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje