Strona główna >> Kuchnie Świata >> Brazylia

Kurczak po brazylijsku

Składniki:

4 duże piersi z kurczaka
3-4 duże łyżki masła
2-3 zmiażdżone ząbki czosnku
1 średniej wielkości posiekana ostra papryczka
3/4 łyżeczki startego imbiru
1 łyżeczka suszonego tymianku lub łyżka świeżo posiekanego
50 g drobnej,

Kurczak po brazylijsku - sposób wykonania:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. W misce wymieszać masło z czosnkiem, imbirem, bułką tartą, posiekaną papryczką i tymiankiem. Rozciąć piersi z kurczaka, nie przecinając zbytnio, tak, aby postała kieszeń. Włożyć farsz i przy pomocy wykałaczki spiąć. Piersi wyłożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, doprawić do smaku i piec przez około 20-25 minut, na złotobrązowy kolor.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 28153 razy | komentarzy [0]
Kurczak po brazylijsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz