Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak po meksykańsku

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 piersi kurczaka
pół filiżanki octu winnego
mały słoik keczupu (200g)
4 ząbki czosnku
1 kostka rosołowa
1 słoik powideł śliwkowych
6 dużych cebul
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki
łyżeczka pieprzu i soli
łyżka mielonej papryki

Kurczak po meksykańsku - sposób wykonania:

Piersi kroimy na kawałki, kotleciki. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, obtaczamy w nich kotleciki i kolejno obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Mieszamy ze sobą : ocet, keczup, powidła, kostkę rosołową, cukier, mąkę i wyciśnięty czosnek.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy w garnku, dodajemy kurczaka i sos, mieszamy. Dusimy wszystko 20-30 minut, tak aby mięso było mięciutkie. Podajemy z ryżem :)


Prześlij przepis

mewa80 | 09-08-10 | Czytano: 15234 razy | komentarzy [0]
Kurczak po meksykańsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak po meksykańsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak po meksykańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje