Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kurczak w migdałach
Składniki:
1 pierś kurczaka (może być pierś indycza) lub 6 "pałek" kurczaka
2 jajka
opakowanie płatków migdałowych
olej do smażenia
przyprawy : sól, pieprz
Kurczak w migdałach - sposób wykonania:
Pierś porcjujemy na odpowiedniej wielkości kotleciki (jeśli jesteśmy w posiadaniu pałek lub innych części kurczaka, należy ich pozbawić kości), przyprawiamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych, obsmażamy na złoty kolor z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy 20 minut. Gotowe :-)
Prześlij przepis ~Gosc | 05-05-10 | Czytano: 42404 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w migdałach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują