Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak w migdałach

Składniki:

1 pierś kurczaka (może być pierś indycza) lub 6 "pałek" kurczaka
2 jajka
opakowanie płatków migdałowych
olej do smażenia
przyprawy : sól, pieprz

Kurczak w migdałach - sposób wykonania:

Pierś porcjujemy na odpowiedniej wielkości kotleciki (jeśli jesteśmy w posiadaniu pałek lub innych części kurczaka, należy ich pozbawić kości), przyprawiamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych, obsmażamy na złoty kolor z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy 20 minut. Gotowe :-)


Prześlij przepis

~Gosc | 05-05-10 | Czytano: 42527 razy | komentarzy [0]
Kurczak w migdałach komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak w migdałach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w migdałach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje