Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Kurczak w orzechowej panierce
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 podwójne piersi z kurczaka (ok. 60 dag)
2 białka
2 łyżki bułki tartej
10-15 dag orzechów włoskich
sól
pieprz
olej do smażenia
Kurczak w orzechowej panierce - sposób wykonania:
Białka ubijamy z solą, dodajemy bułkę tartą, pierś kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem. Orzechy drobno siekamy. Paski obtaczamy w bułce tartej i w orzechach, smażymy na głębokim oleju. Układamy na papierowym ręczniku aby nieco osączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Prześlij przepis Kamiś | 10-01-11 | Czytano: 9419 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w orzechowej panierce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują