Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kurczak w orzechowej panierce

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 podwójne piersi z kurczaka (ok. 60 dag)
2 białka
2 łyżki bułki tartej
10-15 dag orzechów włoskich
sól
pieprz
olej do smażenia

Kurczak w orzechowej panierce - sposób wykonania:

Białka ubijamy z solą, dodajemy bułkę tartą, pierś kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem. Orzechy drobno siekamy. Paski obtaczamy w bułce tartej i w orzechach, smażymy na głębokim oleju. Układamy na papierowym ręczniku aby nieco osączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.


Prześlij przepis

Kamiś | 10-01-11 | Czytano: 9511 razy | komentarzy [0]
Kurczak w orzechowej panierce komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak w orzechowej panierce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w orzechowej panierce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje