Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
śmietana 36% i 18% około szklanki wymieszanej razem
piwo jasne
czosnek
kostka rosołowa
sól
pieprz cytrynowy
szczypta wegety
olej 2 łyżki stołowe
Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym - sposób wykonania:
Mięso myjemy i kroimy w paski, wrzucamy na gorący olej smażymy Podlewamy piwem około
100ml, dodajemy śmietanę mieszając, czosnek, sól i pieprz i wegetę do smaku. Kurczak musi być bardzo aromatyczny, pachnieć czosnkiem i piwem.
Prześlij przepis Ania | 20-05-08 | Czytano: 10498 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują