Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
śmietana 36% i 18% około szklanki wymieszanej razem
piwo jasne
czosnek
kostka rosołowa
sól
pieprz cytrynowy
szczypta wegety
olej 2 łyżki stołowe

Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w paski, wrzucamy na gorący olej smażymy Podlewamy piwem około
100ml, dodajemy śmietanę mieszając, czosnek, sól i pieprz i wegetę do smaku. Kurczak musi być bardzo aromatyczny, pachnieć czosnkiem i piwem.


Prześlij przepis

Ania | 20-05-08 | Czytano: 10498 razy | komentarzy [0]
Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje