Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kurczak w sosie sherry

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

2 piersi kurczaka (podwójne)
3 łyżki oleju ryżowego
1 cebula
ząbek czosnku
4 łyżki sherry
sok z połowy cytryny
300 ml śmietany 36 lub 30%
sól, pieprz
płatki migdałowe

owoce smażone:
2 duże brzoskwinie
łyżka masła
2 łyżki miodu

Kurczak w sosie sherry - sposób wykonania:

Piersi kurczaka myjemy i kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę, olej wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, cebulę szklimy na oleju, następnie dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, dodajemy kurczaka i dusimy do momentu aż będzie miękki.
Do kurczaka dodajemy sherry, sok wyciśnięty z cytryny i śmietanę. Mieszamy do momentu aż się zagotuje, podajemy z ryżem i smażonymi owcami posypane płatkami migdałów.

Smażone brzoskwinie:na patelni rzucamy masło i miód, następnie dodajemy kawałki brzoskwiń i chwilkę smażymy.


Prześlij przepis

mewa80 | 08-10-11 | Czytano: 7523 razy | komentarzy [0]
Kurczak w sosie sherry komentarz



Opinie i komentarze na temat Kurczak w sosie sherry kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak w sosie sherry prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje