Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy na Grilla Kurczak z grilla
Czas 45 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Filet z kurczaka
tarty żółty ser
oliwki
sos meksykański w słoiczku tabasco
sól
pieprz
Kurczak z grilla - sposób wykonania:
Kurczak z grilla to jeden z najpopularniejszych przepisów kulinarnych na potrawy grillowane. Filet z kurczaka opłukać zimną wodą, dokładnie wysuszyć i lekko roztłuc. Przyprawić solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Następnie mięso położyć na grillu. Kiedy mięso jest już prawie upieczone, posypujemy je żółtym sera, na to warstwę oliwek i znów ser. Sos meksykański doprawiamy do smaku tabasco. Kurczaka podajemy polanego sosem.
Doskonałym dodatkiem będzie ciabatta lub bagietka. Jeśli ktoś nie lubi sera i oliwek nie musi ich stosować.
Podawać najlepiej z grillowanym pieczywem.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 42517 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kurczak z grilla prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują