W jakim celu podany jest sok pomaranczowy skoro do niczego nie był dodawany. Natomisast w składnikach nie ma mleka a w wykonaniu jest. Pozdrawiam.
już poprawione, dzięki za słuszną uwagę!
nie ma ich w składnikach, a budyń ugotowac w tym soku czy oddzicelnie?
skąd to tego nie wie nikt ;-) ale już poprawione tak jak powinno być. Budyń gotujemy na soku a kawa rzeczywiście dla autora przepisu zaplątała się niepotrzebnie :-)
a ile tego masla do budyniu
Witam. Autorka napisała coś o kremówce. Jakiej znowuż kremówce, skoro w składnikach nie ma mowy o kremówce? proszę o wytłumaczenie
już tłumaczę : bitą śmietanę robi się ze śmietany 30% lub 36% (osobiście wolę 30%) zwanej potocznie "kremówką".
Zaznaczyłam (poprawiłam) to w składnikach tak aby nie było już wątpliwości!
czy zamiast soku pomarańczowego można użyć porzeczkowego? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam!
nie, to ciasto jest z sokiem pomarańczowym i cały w tym jego smak i urok :)
Moim zdaniem każdy sok (anansowy, porzeczkowy, jabłkowy) jest tutaj odpowiedni, bo kremówka jest uniwersalnym elementem tego ciasta, np. przy jabłkowym wyjdzie a`la szarlotka królewska;) szybkie łatwe i lekkie
10 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Lambada prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują