Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Leczo pasteryzowane

Czas 60 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg cukinii
1,5 kg pomidorów
sól, pieprz, czosnek
olej papryka mielona

Leczo pasteryzowane - sposób wykonania:

Leczo jest niezastąpione zimą, gdy warzywa są zwykle droższe, wystarczy je podgrzać i np. dodać wędlinę (pokrojone w plasterki parówki).
Opłucz, pokrój paprykę (usunąć gniazda), cebulę, cukinię i pomidory. Na patelni krótko smażymy porcjami (nie mogą być zbyt miękkie) poszczególne składniki i przekładamy do garnka. Na koniec smażymy pomidory i łączymy wszystkie składniki. Dusimy wszystko razem przez 5 minut, doprawiając solą, pieprzem i papryką. Gorącą masę przekładamy do słoików, pozostawiając 2-3 cm od góry wolnej przestrzeni, na wierzch każdego słoika wlewamy łyżkę oleju. Pasteryzujemy 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 16290 razy | komentarzy [0]
Leczo pasteryzowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Leczo pasteryzowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Leczo pasteryzowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje