Strona główna >> Desery >> Desery owocowe

Legumina starowiejska(5-6 porcji)

Składniki:

1/2kg świeżych truskawek lub poziomek,
1/2l słodkiej śmietanki 30%,
1 łyżka żelatyny,
cukier do smaku

Legumina starowiejska(5-6 porcji) - sposób wykonania:

Śmietanę schłodzić i ubić na puszystą pianę, dodając cukru do smaku. Truskawki lub poziomki zmiksować lub utrzeć na miazgę. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody i podgrzewając rozpuścić. Do puszystej śmietanki dodać,mieszając utarte owoce.Następnie dodać żelatynę,a gdy zacznie gęstnieć,wyłożyć do salaterki i schładzać ok.1 godz. Przed podaniem przybrać świeżymi owocami i bitą,białą śmietaną.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-05-10 | Czytano: 20802 razy | komentarzy [0]
Legumina starowiejska(5-6 porcji) komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje