Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Łosoś w galarecie
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 jajka
4 plastry wędzonego łososia
1 szklanka chudego bulionu drobiowego
łyżka kaparów
cytryna - 2 plasterki
1 łyżka żelatyny
Łosoś w galarecie - sposób wykonania:
Żelatynę moczymy w 3 łyżkach zimnego bulionu a gdy spęcznieje podgrzewamy ją z pozostałym bulionem pilnując by nie doprowadzić do wrzenia.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na połówki, układamy w salaterce, na jajka wylewamy tężejący bulion, kładziemy plasterki cytryny.
Plasterki łososia kroimy na 2 części, układamy na jajkach, całość posypujemy kaparami. Schładzamy. Galareta gotowa :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 02-10-10 | Czytano: 11793 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś w galarecie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują