Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Łosoś w majonezie z koperkiem

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- Łosoś (najlepiej świeży filet)
- olej do posmarowania blaszki
- majonez do posmarowania
- koperek do posypania

Przyprawy :
- Sól
- Majonez
- Koperek

Łosoś w majonezie z koperkiem - sposób wykonania:

Idealna potrawa na wigilię jak i imprezową przystawkę np na Sylwestra. Bardzo szybko zrobisz efektownie wyglądające danie z łososia.
Łososia kroimy na kawałki, następnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie kawałki łososia układamy na lekko posmarowanej olejem blaszce.
Każdy kawałek smarujemy majonezem. Posypujemy koperkiem (świeżym lub mrożonym).

Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 17-12-17 | Czytano: 836 razy | komentarzy [0]
Łosoś w majonezie z koperkiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz