Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Łosoś w majonezie z koperkiem
Czas 20 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- Łosoś (najlepiej świeży filet)
- olej do posmarowania blaszki
- majonez do posmarowania
- koperek do posypania
Przyprawy :
- Sól
- Majonez
- Koperek
Łosoś w majonezie z koperkiem - sposób wykonania:
Idealna potrawa na wigilię jak i imprezową przystawkę np na Sylwestra. Bardzo szybko zrobisz efektownie wyglądające danie z łososia.
Łososia kroimy na kawałki, następnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie kawałki łososia układamy na lekko posmarowanej olejem blaszce.
Każdy kawałek smarujemy majonezem. Posypujemy koperkiem (świeżym lub mrożonym).
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Prześlij przepis ~Gosc | 17-12-17 | Czytano: 2255 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś w majonezie z koperkiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują