Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy na Grilla Łosoś z grilla
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1/2 kg łososia
2 łyżeczki masła
1 cytryna
świeża bazylia
przyprawy do ryb
koperek
Łosoś z grilla - sposób wykonania:
Łososia myjemy i posypujemy przyprawami do ryb, bazylią oraz skrapiamy cytryną (1/2). Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Następnie kładziemy na łososia masło - w kilku miejscach po pół łyżeczki do herbaty i tak przygotowaną rybkę wkładamy do rękawa lub prosto na ruszt. Temperatura na grillu musi być wysoka-około 180 stopni. Następnie pieczemy łososia około 20 min. Podajemy z cytryną lub koperkiem.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 38112 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś z grilla prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują