Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Łosoś ze szpinakiem
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
0,5 kg łososia np. dzwonki
4 ząbki czosnku
25 dag szpinaku mrożonego
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
cytryna
20 dag sera mozzarella (tarkowany na grubych oczkach)
masło do naczynia żaroodpornego
Łosoś ze szpinakiem - sposób wykonania:
Dzwonki łososia myjemy (mrożone wcześniej rozmrażamy) po czym osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Szpinak wrzucamy na patelnię, na której się rozmrozi, dusimy do momentu aż odparuje z nadmiaru wody, na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę, doprawiamy lekko do smaku.
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy szpinak, przykrywamy. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C. Następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 (aż ser się rozpuści).
Prześlij przepis mewa80 | 15-12-11 | Czytano: 37848 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Łosoś ze szpinakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują