Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Łotewskie pierogi z kapustą

Składniki:

Farsz:
1/2 kg kiszonej kapusty
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 szklanka wody
1 duża cebula
6 łyżek oliwy
1 łyżka Vegety
sól, pieprz do smaku

Ciasto na pierogi:
1/2 kg mąki
1 szklanka ciepłej wody
szczypta soli

Łotewskie pierogi z kapustą - sposób wykonania:

Farsz:
Kapustę kiszoną ugotować w wodzie. Wyjąć z wody i dobrze odcisnąć. Dodać gotowane ziemniaki przekręcone przez maszynkę oraz cebulę podsmażyć na oliwie na słomkowy kolor. Do farszu dosypać Vegety i pieprz do smaku.

Ciasto:
Ze składników zagniatamy ciasto. Z ciasta i farszu robimy pierogi dowolnej wielkości. Wrzucamy do wrzątku, gotujemy około 3 minut. Po wyjęciu z wody polewamy podsmażoną cebulką.


Prześlij przepis

~Gosc | 31-07-08 | Czytano: 12668 razy | komentarzy [0]
Łotewskie pierogi z kapustą komentarz



Opinie i komentarze na temat Łotewskie pierogi z kapustą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Łotewskie pierogi z kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje