Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Łotewskie pierogi z kapustą
Składniki:
Farsz:
1/2 kg kiszonej kapusty
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
1 szklanka wody
1 duża cebula
6 łyżek oliwy
1 łyżka Vegety
sól, pieprz do smaku
Ciasto na pierogi:
1/2 kg mąki
1 szklanka ciepłej wody
szczypta soli
Łotewskie pierogi z kapustą - sposób wykonania:
Farsz:
Kapustę kiszoną ugotować w wodzie. Wyjąć z wody i dobrze odcisnąć. Dodać gotowane ziemniaki przekręcone przez maszynkę oraz cebulę podsmażyć na oliwie na słomkowy kolor. Do farszu dosypać Vegety i pieprz do smaku.
Ciasto:
Ze składników zagniatamy ciasto. Z ciasta i farszu robimy pierogi dowolnej wielkości. Wrzucamy do wrzątku, gotujemy około 3 minut. Po wyjęciu z wody polewamy podsmażoną cebulką.
Prześlij przepis ~Gosc | 31-07-08 | Czytano: 13840 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Łotewskie pierogi z kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują