Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Chiny Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 opakowanie makaronu ryżowego
pierś z kurczaka
kilka różyczek brokuł
młoda marchewka
młoda cebula
1 czerwona papryka
250 g fasolki szparagowej
sól, pieprz, sos sojowy
olej
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - sposób wykonania:
Pierś umyć, pokroić na paseczki, skropić sosem sojowym i odstawić na pół godziny, w tym czasie przygotować warzywa. Marchewkę obrać i pokroić w talarki, paprykę pokroić w kostkę zaś cebulę w piórka. Fasolkę umyć, pokroić, obgotować w osolonym wrzątku. Brokuła również obgotować na półtwardo. Kurczaka wrzucić na rozgrzany olej, obsmażyć, zdjąć z patelni. Na patelnię wrzucić talarki marchewki, podsmażyć, dodać pół szklanki wody i dusić około 5 minut, następnie dodać resztę warzyw i dusić kolejne 5 minut - następnie dodać kurczaka i dusić jeszcze około 6 minut, pod koniec duszenia doprawić do smaku.
Makaron przygotować wedle instrukcji na opakowaniu. Kurczaka z warzywami podajemy z porcją makaronu.
Prześlij przepis mewa80 | 25-06-10 | Czytano: 35336 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują