Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Makaron z kiełkami

Czas 40 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 paczka makarony typu "noodle"
200 g kiełków fasoli
1/4 główki kapusty włoskiej
2 papryki
2 marchewki
10 pieczarek
100 g fasoli szparagowej
500 g piersi z kurczaka
1 cebula
curry
papryka słodka
czosnek
sezam
pieprz
oliwa z oliwek

Makaron z kiełkami - sposób wykonania:

Makaron - noodle gotujemy w lekko osolonej wodzie, jeżeli nie masz takiego makronu możesz zastąpić go ryżem- danie jest równie smaczne.
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy curry, słodką papryką i pieprzem. Wrzucam na rozgrzaną patelnie z oliwą. Po upieczeniu ściągamy kurczaka z patelni, nie wylewamy powstałego sosiku. Dolewany troszkę oliwy, wrzucamy pokrojoną cebulę, potem paprykę i pieczarki, smażymy ok 5 minut, dodajemy posiekaną kapustę, fasolkę szparagową, utartą marchew i kiełki fasoli, smażymy przez kolejne kilka minut,dodajemy czosnek, należy pamiętać o częstym mieszaniu. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta zmięknie.
Po uduszeniu dodajemy piersi z kurczaka i noodle, mieszamy, posypujemy sezamem i gotowe.
Smacznego :)


Prześlij przepis

| 15-01-11 | Czytano: 7410 razy | komentarzy [0]
Makaron z kiełkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Makaron z kiełkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron z kiełkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje