Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

-mrożony szpinak rozdrobniony
-makaron penne
-ser pleśniowy
-ser żółty
-czosnek
-łyżeczka masła
-sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - sposób wykonania:

Ugotuj makaron. Rozmrożony szpinak podgrzej na patelni z masełkiem, solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem (sporo pieprzu i czosnku!). Ser pleśniowy pokój na plasterki a żółty ser zetrzyj na tarce. Przygotuj żaroodporna formę. Układaj warstwami: makaron, szpinak, ser pleśniowy, makaron, szpinak...na sam wierzch ser żółty dość grubo. Wstawić do piekarnika na około 25-35 minut-aż ser się troszkę zarumieni!! Smacznego:)


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 30-05-10 | Czytano: 8740 razy | komentarzy [0]
Makaron ze szpinakiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje